Valamennyiünk életében vannak olyan mérföldkövek, vagy fordulópontok, amelyeket követően az életünk kisebb, vagy nagyobb mértékben, de más irányt vesz. Akár negatív, akár pozitív töltetűek ezek az események, kiemelt jelentőségűek az életutunkban, hisz általában egy új életszakasz kezdetét jelzik. Ezeknek a mérföldköveknek a feltérképezése abban segíthet, hogy tudatosítsuk magunkban saját életutunkat: hol tartunk most? Vajon kihasználtuk-e a bennünk rejlő potenciálokat? Egyúttal tudatára ébredhetünk azon készségeinknek, képességeinknek, amelyek a megküzdési, vagy “túlélő” készletünkhöz tartoznak, és amelyekre bármilyen helyzetben támaszkodhatunk.

A jövőre nézve pedig mindez lehetővé teszi az átgondolt tervezést, új célok kitűzését.


Az Igazgyöngy műhelyében készült rajz alapján gyártott 50×70 cm-es terítő a Képkártyák kiegészítőjeként alkalmas arra, hogy használatával erőteljesebben tudjuk vizualizálni életutunkat, és inspirációt kapjunk újabb célok kitűzéséhez.

A jó minőségű, strapabíró hurkolt poliészter terítő elfér az Igazgyöngyök képkártyacsomag fémdobozában. A kártyacsomag mellé külön rendelhető.

Ára: bruttó 5 613 Ft (4 420 Ft + ÁFA)

Minden megvásárolt példánnyal 500 Ft-al támogatod az Igazgyöngy alapítványt!

Megrendelhető ide kattintva: Megrendelés


Hogyan készült?

Ahogyan az Igazgyöngyök képkártyacsomag rajzait, ezt is gyermekalkotók álmodták papírra. Mi elmondtuk, mire szeretnénk használni, hogyan képzeljük el az „életutat”, ők pedig művésztanáruk, Kovácsné Pap Orsolya vezetésével továbbgondolták azt, valódi spirituális értelmezések lehetőségét is belerejtve ábrázolásukba.


Hogyan használd?

Vázold fel a kliensednek a találkozó menetét! Arra készültök, hogy feltérképezzétek életének fordulópontjait, és jövőbeli célokat tűzzetek ki. Terítsd ki a vásznat a kliensed elé, és add oda neki a kártyacsomagot! Mutasd meg a vásznon, hogy ez az „út” most az életének útját jelképezi, s az út a 80 + életkorba fut ki. Mondd el, azt is, rábízod, hogy meddig szeretne most ennek az eszköznek a segítségével áttekintést kapni, vagy tervezni!

Kérd meg rá, hogy idézze fel életének fordulópontjait. A következőket mondhatod:

 • Idézd fel kérlek, hogy melyek azok a jelentős események az életben, amelyek egyben fordulópontot is jelentenek számodra, akár egy-egy új életszakasz kezdetét jelzik! Válaszd ki azokat a kártyákat, amelyek ezeket  jelképezhetik, és rakd le azokat a vászonra. Akár 5-6 kártyát is választhatsz!

Amikor a kliens készen van ezzel a lépéssel, beszéljétek meg, mit jelentenek számára az egyes mérföldkövek. A következő kérdések segíthetnek az elemzésben (ezeket a kérdéseket megtaláljátok az Igazgyöngyök mellé adott útmutatóban is):

 • Mesélj az egyes mérföldkövekről! Miért voltak ezek az események jelentősek számodra?
 • Mit tanultál ezekből a helyzetekből?
 • Ki, vagy mi segített kijutni az esetleges krízishelyzetből?
 • Milyen készségeidre, képességeidre támaszkodtál?
 • Milyen lehetőségek adódtak a helyzet kapcsán?
 • Hogyan éltél ezekkel a lehetőségekkel?
 • Milyen elhatározások születtek meg benned ennek az eseménynek a hatására?
 • Mit tudtál ezekből megvalósítani?
 • Mi az, amit elmulasztottál?
 • Mit tennél most másképp?

Most térjetek át a célokra:

 • Milyen célt tűzöl most ki magad elé? Melyik kártya jelképezi ezt? Hová teszed ezt a kártyát?
 • Mi szükséges ahhoz, hogy elérd ezt a célt? Milyen kártyák jelképezik a cél eléréséhez szükséges dolgokat? Mesélj ezekről!

Zárásképpen a kliens fotózza le az eredményt, hogy a képből energiát nyerhessen a cél eléréséhez!